VERWIJSPRAKTIJK LEDE
Waarom ben ik doorgestuurd?
Vaak gebeurt een wortelkanaalbehandeling door de eigen tandarts. In sommige gevallen is deze behandeling echter gecompliceerd. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een herbehandeling van een reeds ontzenuwde tand, bij een tand met kromme wortelkanalen, bij een overkroonde tand, bij een tand op een moeilijk bereikbare plaats,… Dan een kan een tandarts ervoor kiezen om u door te sturen voor een gespecialiseerde behandeling. Hierbij wordt gewerkt met microscoop en specifiek instrumentarium.
Hoe lang duurt een behandeling?
Dit is afhankelijk van de situatie. In de meeste gevallen volstaat anderhalf uur. In bepaalde gevallen is meer tijd nodig en worden twee afspraken voorzien.
Doet een behandeling pijn?
Een wortelkanaalbehandeling wordt steeds onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en doet dus doorgaans geen pijn. Bij heel acute ontsteking met hevige pijn kan deze verdoving onvoldoende zijn. In die gevallen wordt meer verdoving gegeven of wordt in meerdere keren gewerkt.
Zal ik achteraf pijn hebben?
Vaak is er geen pijn meer na de behandeling. In sommige gevallen is er gedurende een paar dagen napijn, dit is normaal. In dit geval is pijnstilling aangewezen. Bij twijfel kan u opnieuw contact opgenomen worden.
Wat moet ik doen na de behandeling?
Na een wortelkanaalbehandeling dient een definitieve vulling geplaatst te worden op de tand. Hiervoor wordt u terug gestuurd naar uw tandarts. De opvolging gebeurt meestal door uw tandarts. In sommige gevallen wordt u ter controle opgeroepen bij ons. In dat geval wordt een radiografie genomen om de genezing te evalueren.
Verwijspraktijk Lede - Hoogstraat 126, 9340 Lede - 053 / 39 77 47 - 0489 / 24 00 02 - endo@verwijspraktijklede.be - paro@verwijspraktijklede.be